Religie

Biserica ortodoxă română cu hramul „Învierea Domnului” – Axente Sever a fost zidită din piatră şi cărămidă în anul 1836. Turnul clopotniţă s-a ridicat în anul 1884 de către preotul Ioan Chendi. În anul 1962 a fost pictat tavanul şi iconostasul pe lemn. Primul preot al bisericii a fost Ioan Licherie care a slujit din 1813 până în 1825.

Biserica ortodoxă română cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavril”- Axente Sever fost zidită în anul 1832 din piatră şi cărămidă. Până în anul 1848, biserica a aparţinut credincioşilor greco-catolici. Casa parohială a fost zidită în anul 1889. Până în anul 1828 românii din Agârbiciu erau de religie ortodoxă având o singură biserică. Începând din acel an, preotul Dopp zideşte biserica cu hramul Sf. Nicolae, înfiinţând parohia unită. În exterior, biserica este prevăzută cu 13 nişe în care sunt încadrate icoanele celor 12 Apostoli şi Sf. Ierarh Nicolae. În anul 1848 biserica împreună cu credincioşii revin la ortodoxie.

Despre Biserica „Sf. Arh. Mihail şi Gavril” din Agârbiciu se poate vorbi din 1701, an în care se zideşte la marginea satului o bisericuţă din nuiele, bătută cu pământ şi care avea pristolul de piatră. În anul 1856 a fost oprită săvârşirea slujbelor în această bisericuţă din cauza degradării ei. Actuala biserică a fost zidită în 1860, în mijlocul satului. Biserica nu este pictată, în afară de iconostas. Reparaţii capitale şi extinderi la casa parohială s-au făcut în anul 1975.

Date referitoare la istoricul bisericii ortodoxe române cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavril”din Şoala există începând cu sec. XVIII şi XIX. Biserica veche din lemn nu mai există. Noua biserică s-a construit în 1842.